Proiectele de birouri, respectiv cladirile rezidentiale colective, pot fi realizate cu structura de tip beton armat sau cu structura metalica.

Pentru constructii in zone seismice recomandam folosirea sistemelor structurale de tip mixt cadre cu pereti din beton armat sau structurile cu pereti din beton armat.

Nu recomandam solutiile de tip planseu dala, deoarece sunt considerate in normativul P100-1 o solutie care nu prezinta redundanta adecvata, acestea conducand, de obicei, la costuri structurale suplimentare.

Cladirile de birouri sunt printre cele mai cerute tipuri de proiect. Pentru a putea satisface dorintele si nevoile unui business, ale angajatilor acestuia, atat echipa de proiectanti, de ingineri, cat si cea de arhitecti sunt intr-un flux continuu de invatare a celor mai noi solutii de implementat in domeniul cladirilor de birouri, respectiv a cladirilor rezidentiale multietajate.

Echipa de ingineri si colaboratorii nostri sunt orientati spre extinderea si modernizarea solutiilor alternative de economisire a resurselor epuizabile. De asemenea, cu fiecare proiect incercam sa ne depasim, inovatia si creativitatea fiind elemente cheie ale fiecarui proiect de succes in cadrul serviciilor de proiectare a cladirilor de birouri sau a locuintelor colective.

Fă echipă cu proiectanții

Arhitectul este coordonatorul lucrurilor. In spatele lui sunt specialiști în structuri, instalații, etc. Cel mai bine este să stabilești o întâlnire și să ai un mic brief pe fiecare specialitate în funcție de cerințele tale. Retine că este benefic să ai incredere în specialiști și în propunerile acestora chit că nu împărtășești aceeași idee.

Calitatea proiectului unei constructii  afecteaza costurile realizarii acesteia.

O proiectare neglijentă și neclară poate duce la costuri foarte mari de execuție, creșterea timpului de execuție, greșeli sau chiar refacerea proiectului.

Proiectarea de calitate, gândită, cu detalii suficiente, poze, vederi, secțiuni, liste de materiale, va duce destul de sigur la costuri reale și abateri mici ale acestora pe parcursul execuției. Beneficiarii nu vor avea surpriza să își dea seama la un moment dat că nu e ce își doreau.

Care sunt primii pasi de urmat pentru realizarea proiectului?

 1. Realizati o tema de proiectare impreuna cu un arhitect, ne trimiteti certificatul de urbanism impreuna cu tema de proiectare, studiul geotehnic si ridicarea topografica cu amplasamentul.
 2. Purtam o discutie cu privire la cerintele, specificatiile proiectului dumneavoastra si ce implicatii ar fi.
 3. Va intocmim o oferta de pret, pe baza documentelor si a discutiilor precedente.
 4. Vom realiza un contract si factura aferenta avansului si apoi ne apucam de proiectare.

Pentru oferta de pret putem sa discutam pe email sau sa stabilim o intalnire la sediul nostru.

Variatia preturilor de proiectare a cladirilor rezidentiale unifamiliale este data de urmatorii factori:

 • Cerintele certificatului de urbanism (în cazul cerințelor de expertize tehnice, putem face o oferta de preț care să includă și aceasta);
 • Vecinatăți;
 • Cerinte si specificatii ale clientului;
 • Suprafata construcției;
 • Conditiile de amplasament (rezultate din studiul geotehnic, ridicarea topografica)

*In cazul in care nu se poate realiza o ofertă de preț pe m2 pentru proiectul dumneavoastra uzual se percepe un tarif din valoarea investiției ~3%.

Preturi orientative cladiri multietajate

Deși este dificil să oferim prețuri de proiectare exacte fără o tema de proiectare clara, criterii privind amplasamentul si specificatii privind nevoile clientilor, în această pagină prezentăm preturi orientative aferente proiectarii cladirilor multietajate.

Costurile realizarii unei clădiri depind de diferiți factori. Forma acoperisului, dimensiunea in plan si elevatie, complexitatea proiectării generale și amplasamentul clădirii vor avea un impact major asupra prețului final.

La fel ca în restul industriei construcțiilor, prețurile diferitelor componente pot varia în funcție de zonă și regiune, cu anumite zone care costă fie mai mult sau mai puțin pentru servicii de proiectare, materiale sau caracteristici.

In mod curent pentru nivelurile ce prezinta repetabilitate se ofera un discount intre 40-60% din pretul de proiectare de baza.

 • *de la
 • 4.5/m2
 • *pentru suprafetele cu repetabilitate se percepe intre 40%-60% din pret
 • *minim 700€
 • Proiect Structura D.T.A.C + D.E.
 • Nu este inclus – Proiect Arhitectura
 • Nu este inclus – Proiect Instalatii