Proiecte Casa, Proiecte rezidentiale unifamiliale

Proiectele de casa, respectiv cladirile rezidentiale unifamiliale, sunt o optiune atractivă deoarece satisfac o mulțime de cerințe funcționale si aduc libertate utilizatorilor în a realiza o construcție adaptată nevoile acestora.

„Casa parter sau cu etaj?” este o decizie la care foarte mulți investitori se gândesc.

Avantaje pentru construirea unei case cu etaj:

 • Poate fi realizată pe un teren cu o suprafată redusă.
 • Costuri mai reduse de construcție pe m2 față de o construcție tip parter.
 • Costuri mai mici pentru incălzire față de o casa parter având aceeași suprafată desfăsurată.
 • O casa cu etaj iti ofera posibilitatea sa iti amenajezi parterul diferit. Nu esti fortat de situatie sa iti amenajezi un dormitor la parter, pentru ca ai posibilitatea sa faci asta la etaj. Camera de zi poate avea o suprafata mult mai mare decat ar avea orice alta camera de zi, intr-o casa obisnuita, fara etaj.

Fă echipă cu proiectanții

Arhitectul este coordonatorul lucrurilor. In spatele lui sunt specialiști în structuri, instalații, etc. Cel mai bine este să stabilești o întâlnire și să ai un mic brief pe fiecare specialitate în funcție de cerințele tale. Retine că este benefic să ai incredere în specialiști și în propunerile acestora chit că nu împărtășești aceeași idee.

constructie P+2E din beton armat

Calitatea proiectului unei case sau a unei vile afecteaza costurile realizarii constructiei.

O proiectare neglijentă și neclară poate duce la costuri foarte mari de execuție, creșterea timpului de execuție, greșeli, sau chiar refacerea proiectului.

Proiectarea de calitate, gândită, cu detalii suficiente, poze, vederi, secțiuni, liste de materiale va duce destul de sigur la costuri reale și abateri mici ale acestora pe parcursul execuției. Beneficiarii nu vor avea surpriza să își dea seama la un moment dat că nu e ce își doreau.

Care sunt primii pasi de urmat pentru realizarea proiectului casei tale?

 1. Realizati o tema de proiectare impreuna cu un arhitect, ne trimiteti certificatul de urbanism impreuna cu tema de proiectare, studiul geotehnic si ridicarea topografica cu amplasamentul.
 2. Purtam o discutie cu privire la cerintele, specificatiile proiectului dumneavoastra si ce implicatii ar fi.
 3. Va intocmim o oferta de pret, pe baza documentelor si a discutiilor precedente.
 4. Vom realiza un contract si factura aferenta avansului si apoi ne apucam de proiectare.

Pentru oferta de pret putem sa discutam pe email sau sa stabilim o intalnire la sediul nostru.

Variatia preturilor de proiectare a cladirilor rezidentiale unifamiliale este data de urmatorii factori:

 • Cerintele certificatului de urbanism (în cazul cerințelor de expertize tehnice, putem face o oferta de preț care să includă și aceasta);
 • Vecinatăți;
 • Cerinte si specificatii ale clientului;
 • Suprafata construcției;
 • Conditiile de amplasament (rezultate din studiul geotehnic, ridicare topografica)

*In cazul in care nu se poate realiza o ofertă de preț pe m2 pentru proiectul dumneavoastra uzual se percepe un tarif din valoarea investiției ~3%.

Preturi orientative proiecte casa

Deși este dificil să oferim prețuri de proiectare exacte fără o tema de proiectare clara, criteriile privind amplasamentul si specificatii privind nevoile clientilor, în această pagină prezentăm preturi orientative aferente proiectarii cladirilor rezidentiale unifamiliale.

Costurile realizarii unei clădiri depind de diferiți factori. Forma acoperisului, dimensiunea in plan si elevatie, complexitatea proiectării generale și amplasamentul clădirii vor avea un impact major asupra prețului final.

În plus față de considerentele structurale, este important să luăm în considerare și caracteristicile pe care doriți să le implementați; suplimente precum uși, rulouri, ferestre și izolații vor trebui să fie incluse în bugetul dvs., împreună cu costurile de instalații, manopera, fundatii, livrare, asamblare etc.

La fel ca în restul industriei construcțiilor, prețurile diferitelor componente pot varia în funcție de zonă și regiune, cu anumite zone care costă fie mai mult sau mai puțin pentru servicii de proiectare, materiale sau caracteristici.

 • *de la
 • 5.0/m2
 • *minim 750€
 • Proiect Structura D.T.A.C + D.E.
 • Nu este inclus – Proiect Arhitectura
 • Nu este inclus – Proiect Instalatii